Lekcijas saturs
Kādi ir aprūpejama cilvēka uztura pamatprincipi
0/1
Aprūpējama cilvēka uztura pamatprincipi
Lekcijas saturs

Lekcija domāta cilvēkiem, kuri ikdienā veic sava tuvinieka aprūpi. Videomateriāls sniegs izpratni par aprūpējama cilvēka uztura pamatprincipiem, kā pietiekošā daudzumā uzņemt olbaltumvielas, ogļhidrātus, taukvielas, vitamīnus un minerālvielas, kā arī šķidrumu. Lektore informē par sabalansēta uztura nozīmi un kā ēdiens konkrētu diagnožu gadījumos atvieglo pacienta stāvokli. Uzzināsiet, kam jāpievērš uzmanība veidojot ēdienkarti, kā to bagātināt, lai netrūku uzturvielu. Uztura speciāliste paskaidro kādas ir galvenās pieļautās kļūdas un kā rīkoties, kad pacientam nav apetītes. Tāpat materiāls iepazīstina ar galvenajiem ēdiena pagatavošanas un uzglabāšanas principiem. Tiek brīdināts par malnutrīcijas riskiem, kā pamanīt pirmos simptomus un kā rīkoties. Videomateriālā tiek norādīts, kādos gadījumos nepieciešams vērsties pie uztura speciālista un kā noteikt, cik dienā nepieciešams uzņemt kalorijas, ņemot vērā pacienta svaru un ikdienas aktivitātes. Speciāliste skaidro, kas var traucēt pacientam uzņemt ēdienu un kādi ir biežākie gremošanas sistēmas darbības traucējumi. Tāpat tiek izstāstīts, kādi produkti jāizslēdz no ēdienkartes, ja ir vēdera darbības traucējumi. Speciāliste iepazīstina arī ar uztura un medikamentu mijiedarbību.

Scroll to Top